torsdag 9. september 2010

Dag 10


Som dere ser på bildene har vi hatt enda en dag med knallver her i Lofoten! Bildet over er tatt et lite stykke før Ramberg.

Når vi har sånn solskinnsver, ser sommerfugler og øyenstikkere i luften, løvetann langs veien og spiser norske jordbær, kjenner vi en smakebit av sommer. I nord var høstens fargespill allerede godt i gang, men her i sør har sommeren enda ikkje ville gitt seg.

Etter å ha sovet litt ut på morgenen, syklet vi avgårde fra Hemningsvær i 10-10:30-tiden. Bortsett fra sol og fint vær, har det vært litt mer motvind og bakketopper å komme seg over i dag. Humøret holdes likevel oppe og vi lar oss på nytt fasineres av naturen og bebyggelsen her på øyene. Vi har syklet forbi mange gårder, og når det er sau og kyr som krysser veiene og ikke rein, vet vi vi er langt ute av finnmark fylke ;) mange idylliske viker, rorbuhavner, strender og mye mer, har gjort inntrykk på oss og festet seg i den menneskelige harddisken der uforglemmelige minner blir lagret. Frisk luft, særlig salt sjøluft glir alltid like stor glede. Værre er det gjerne med den man kjenner i nærheten av jorde og gårder.. ;)
Dagens etappe ble målt til 125km: Hemningsvær-Moskenes, via Valberg, Leknes, Ramberg og Reine. Sitter må på fergen til Bodø, og skal hoppe på hurtigruten der og videre til Ørnes, tenker vi.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar