mandag 6. september 2010

Dag 6 og 7


Tromsø - Sortland - Andesnes

Grunnet kneproblematikk samt manglende fergeforbindelser, ble det en alternativ rute videre. Nett som ho Ingrid Espelid, har me sett oss nødt te å jukse littegranne. Fergen fra Senja til Andesnes har gitt seg for sommeren, så me tok sjøveien rundt Senja, via Harstad i stedet. Det var kjedelig å gå glipp av Senja på hjul, men knærne hadde behov for kviledag.
Foruten om fysiske hindringer, endte gårsdagen med punktering, og dagen i dag startet med en knekt sykkelstøtte. Hell i uhell fekk me kjapt ordne opp i begge sykkelproblem i Sortland. Glade var me for at uhellet ikkje oppstod langt ute i ingenmannsland eller langs ein europavei.

Ellers kan me jo nevne at noen har bodde for lenge oppe i nord...: Miljøskadd av nordlendingers direkte tale, resulterte i å påpeke en manns alderdom da han fikk grei beskjed om å ta på seg brillene, for å forklare veien videre på kartet. Han tok det heldigvis med et smil, og fadesen fikk en happy ending med en god klem :)

I dag har vi hatt søndagstempo nordover på vestsiden av Andøya, til Andenes. En utrolig vakker strekning med mye mektig natur!! Bleikstranden (på bildet over) var nok høydepunktet på denne etappen.
I morgen ser vi fram til å hilse på Willy og hval (ikkje eks-kollega altså), da vi har booket hvalsafari. Ellers er vi også glade for at værmeldingene ser lysere ut de nærmeste dagene :)

2 kommentarer:

  1. Så spennande!!! Eg synst da e skikkelig artig at de tør nåke sånt:D Eg savne deg Anne søsto mi! De må passa godt på deke sjølv, så da ikkje kjem nåken skumle menn etter deke! Åh, så gøy. Viss eg har moglegheit så vil eg komma å heia på deke, når de kjem litt lenger sørover. Stå på jente;) Gud vera me deke.
    Klem Ingrid

    SvarSlett
  2. Hei jenter
    Kjekt å følga dåkke langs sykkelruta,flinke til å skriva. Vi har fått oss mang ein god latter.
    De er tre tøffe jenter som ser ut til å få , og til no har hatt ein inholdsrik tur. God tur vidare og husk på å kvila innimellom så div. kropsdelar får henta seg inn igjen(kansje finn de fleire gamlehjem underveis).
    Dette klarar dåke , stå på. Nyt turen og naturoplevelsene. No ser det ut som om været også er med dåke.
    Kjem og støtte frå Silje`s mamma og pappa.

    SvarSlett